Bu web sitesinde çerez kullanımına izin vermektedir. Web sitesinde gezinmeye devam ederek, bu kullanımı kabul etmiş sayılırsınız. Çerez politikası ve Gizlilik Politikası hakkında detaylı bilgi almak için lütfen ilgili yerlere tıklayınız.
Jestur
Merhabalar,
"İstanbul Çıkışlı Uçaklı GAP Turu" hakkında bilgi almak istiyorum...
Gaziantep - Adıyaman - Diyarbakır - Batman - Mardin - Midyat - Şanlıurfa
Dara Antik Kenti Turu ve Harran Evleri Turu Fiyata Dahildir
Güney Doğu Anadoluyu Keşfetmeye Peygamberler Diyarını Gezmeye Davet Ediyoruz.
Kebap Yemeğe doyamayacağınız bölgede Mırra içmeden gelmeyeceksiniz. Mardinin Tarihi Dokusunu Sular Altında Kalmış Hasankeyfe Gitmeye Ne dersiniz! Mezopotamyanın Kuzeyinde Kendinizden Geçeceksiniz.
1. Gün
İstanbul - Gaziantep
Değerli Misafirlerimiz, Pegasus Hava Yolları veya Ajet Havayolları ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Gaziantep’e uçuş yapıyoruz.
Gaziantep’e varışımızın ardından kahvaltı molası ile güne başlıyoruz. İlk olarak şehir merkezinde bir tepe üzerine kurulmuş olan Gaziantep Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Kalenin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte Roma döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı bilinir. Tarih boyunca birçok kez restore edilen kale, son halini 2000’li yılların başındaki restorasyonla almıştır. Kısa bir fotoğraf molasından sonra Sedefçiler, Baharatçılar, Sebze Hali, Paşa Hanı, Tahtani Camii, Uzun Çarşı, Gümrük Hanı, Zincirli Bedesten ve Kunduracılar Çarşısı üzerinden ilerleyerek Bakırcılar Çarşısı’na ulaşıyoruz. Burada Pirsefa Hazretleri ve Hz. Yuşa Türbesi ziyaret edilir. Ardından 250 yıllık Almacı Pazarı gezilir ve sonrasında Tahmis Kahvesi’ne geçilir. 1635-1638 yılları arasında inşa edilen bu tarihi kahvede Menengiç Kahvesi içme imkânı bulabilirsiniz. Ayrıca alışveriş için serbest zaman verilecektir. Bu sürede Antep’in ünlü baklavası ve Antep fıstığı alışverişi de yapılabilir.
Gezimizin devamında Zeugma Mozaik Müzesi’ne hareket ediyoruz. 9 Eylül 2011’de açılan ve 1700 metrekarelik mozaik alanıyla dünyanın üçüncü büyük mozaik müzesi kabul edilen bu yerde, dünyaca ünlü Çingene Kızı Mozaiği ve Yunan Mitolojisi’nden sahneler rehberimiz eşliğinde incelenir.
Müze ziyaretimizin ardından Gaziantep’e veda ediyor ve Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya doğru yol alıyoruz. Burada ilk olarak Balıklıgöl (Halil-ür Rahman Gölü) ve Aynzeliha Gölü ziyaret edilecektir. Rehberimizden bilgi alındıktan sonra fotoğraf molası verilir. Günün sonunda Şanlıurfa’nın otantik çarşılarında serbest zaman verilecek ve dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek sıra gecesi programına katılabilecektir.
Önemli not: Şanlıurfa otel konaklamamız oda kahvaltı konseptindedir.
Kahvaltı: Gaziantep’te alınacaktır (ekstra) Öğle yemeği: Gaziantep’te alınacaktır (ekstra) Akşam yemeği: Sıra gecesinde alınacaktır (ekstra) Konaklama: Şanlıurfa – İpek Palace Otel veya benzeri
2. Gün
Harran – Harran Üniversitesi – Ulu Camii – Konik Kubbeli Evler – Göbeklitepe – Mardin - Kasımiye Medresesi – Eski Mardin
Jestur Turizm ile GAP Turumuzun ikinci gününde sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılarak “Yolların kesiştiği yer” anlamına gelen Harran’a hareket ediyoruz. Harran, dünya üzerinde yalnızca üç bölgede bulunan konik kubbeli evleri ile koruma altındadır. Beş bin yıllık geçmişe sahip olan Harran’da ilk İslam Üniversitesi, Harran Ulu Camii, Harran Höyüğü, kale ve kervansaray panoramik olarak görülür. Ayrıca geleneksel konik Harran evlerinden birini ziyaret ediyor ve burada yöresel kıyafetler giyerek fotoğraf çekme imkânı buluyoruz.
Harran gezimizin ardından Göbeklitepe’ye doğru hareket ediyoruz. Şanlıurfa’nın Örencik Köyü yakınlarında bulunan ve dünya uygarlık tarihinin ilk tapınaklarına ev sahipliği yapan Göbeklitepe, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan Göbeklitepe, keşfiyle birlikte insanlık tarihini değiştirmiş ve National Geographic dergisinde “Dinin Doğduğu Yer” sloganıyla kapak olmuştur. Henüz küçük bir kısmı açılmış olan bu ören yeri neolitik çağın hac merkezi kabul edilir. Rehberimizden bilgiler aldıktan sonra Şanlıurfa gezimizi tamamlıyor ve Mardin’e doğru yol alıyoruz.
Mardin turumuza Kasımiye Medresesi ile başlıyoruz. Artuklular döneminde yapımına başlanmış, 15. yüzyılda Akkoyunlu Sultanı Kasım İbn Cihangir tarafından tamamlanmış olan bu yapı mimarisiyle dikkat çeker. Gezimizin ardından Eski Mardin sokaklarını keşfetmeye başlıyoruz. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüşümüzde Şeyh Çabuk Camii, Mardin Protestan Kilisesi, Latifiye Camii, Sokulbar (İnekler Çarşısı) ve Bakırcılar Çarşısı görülecektir.
Turumuz sırasında Mardin Ulu Camii’yi ziyaret ediyoruz. Dilimli kubbesi ve minaresiyle Mardin’in sembolü olan bu cami, kayıtlara göre 1176 yılında inşa edilmiş, bugün mevcut olan minaresi ise 1888–1889 yıllarında yapılmıştır. Ardından Abbaraların altından geçerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bir dönem PTT binası olarak kullanılan ve Şahtana Konağı adıyla bilinen yapıyı görüyoruz. Daha sonra 13. yüzyıl başlarında Artuklu Sultanı Melik Nasreddin Artuk Aslan tarafından yaptırılan Şehidiye Camii’ni ziyaret ediyoruz. Burada kısa bir mola vererek Mezopotamya Ovası manzarasına karşı çaylarımızı içip fotoğraf çekiyoruz.
Gezinin sonunda Mardin’in meşhur kahve ve kuruyemiş alışverişlerini yapıyor ve ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde olacaktır.
Kahvaltı: Otelde alınacaktır (dahil) Öğle Yemeği: Mardin’de alınacaktır (ekstra) Akşam Yemeği: Otelde alınacaktır (dahil) Konaklama: Mardin/Midyat – Yay Grand Otel, Mardiva Otel veya benzeri
3. Gün
Dara Antik Kenti – Beyazsu - Midyat – Midyat Konukevi – Telkari Atölyesi - Hasankeyf – Batman – Diyarbakır
Jestur Turizm ile GAP Turumuzun üçüncü gününde sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılarak Dara Antik Kenti ve Beyazsu gezimizi gerçekleştiriyoruz.
Dara Antik Kenti, Mardin’in 30 km güneydoğusunda Oğuz Köyü’nde yer almakta olup Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşkelerinden biridir. Kaya içine oyulmuş yapılardan oluşan bu geniş alanda rehberimiz eşliğinde gezimizi yapıyoruz. Ardından Midyat’ın güneyinde plato ve tepelerin eteğinden kaynağını alan Beyazsu’ya gidiyoruz. Mardin’in kurak ve ağaçsız coğrafyasında serin ve berrak suyu ile öne çıkan bu noktada kısa bir çay–kahve molası veriyoruz.
Sonrasında dinlerin ve dillerin buluşma noktası olan Midyat’a hareket ediyoruz. Burada Sıla, Hercai, Ah Bir Bulut Olsam gibi dizilerin çekildiği Midyat Konukevi ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Konukevi’nde fotoğraf çekimi için serbest zaman verildikten sonra, Süryani ustaların geliştirdiği ve bir kültür halini alan Telkâri sanatının örneklerini görebileceğimiz bir telkâri atölyesini ziyaret ediyoruz. Burada alışveriş yapma imkânı bulduktan sonra tarihi Midyat evleri arasında gezinti için serbest zaman veriyoruz.
Serbest zamanın ardından otobüsümüzle buluşarak Hasankeyf’e hareket ediyoruz. Tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan bu kadim şehir, Ilısu Barajı nedeniyle 2020 yılı itibarıyla büyük ölçüde sular altında kalmıştır. Burada hâlâ görkemini koruyan Hasankeyf Kalesi, El Rızık Camii minaresi ve mağaraları görüyoruz. Serbest zamanın ardından Türkiye’nin ilk petrol kuyularının bulunduğu Batman üzerinden geçerek panoramik olarak at başı petrol pompalarını görüyoruz ve Diyarbakır’a devam ediyoruz.
Dicle Nehri kıyısında, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Hevsel Bahçeleri’ni görüyor ve fotoğraf molası veriyoruz. Ardından On Gözlü Köprü’ye varıyoruz. Yörede Hıdırellez zamanı halkın dileklerini yazıp Dicle Nehri’ne bıraktığı bu tarihi köprüde yine fotoğraf molamız olacaktır. Diyarbakır surlarının en eski bölümlerinden Keçi Burcu, Urfa Kapı ve Mardin Kapı panoramik olarak görülecek, ardından Anadolu’nun ilk, İslam âleminin beşinci Harem-i Şerif’i olan Diyarbakır Ulu Camii ziyaret edilecektir. Son olarak 1500 yılında Akkoyunlu Kasım Bey tarafından yaptırılan Dört Ayaklı Minare (Şeyh Mutahhar Camii) görülecek ve şehir turumuz tamamlanacaktır.
Günün sonunda akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz.
Kahvaltı: Otelde alınacaktır (dahil) Öğle Yemeği: Batman’da alınacaktır (ekstra) Akşam Yemeği: Otelde alınacaktır (dahil) Konaklama: Diyarbakır – Now Otel, Hasuni Taş Otel veya benzeri
4. Gün
Nemrut Dağı – Karakuş Tümülüsü – Cendere Köprüsü– Atatürk Barajı – Halfeti – Tekne Turu – Rum Kale – Batık Minare
Jestur Turizm ile GAP Turumuzun dördüncü gününde sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Adıyaman’a doğru hareket ediyoruz. Burada Nemrut Dağı programını (ekstra) gerçekleştirmek üzere minibüslerle Kahta ilçesine geçiyoruz. Doğu Toros sıra dağları üzerinde 2150 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’na tırmanış yapıyoruz.
Zirvede bizleri dev tanrı heykelleri karşılıyor. Kral I. Antiochos’un Tümülüsü ile doğu ve batı teraslarında yer alan Zeus (Oromasdes), Apollon, Mithras, Helios, Hermes, Herakles, Artagnes, Ares, Kommagene, Tiche ve Antiochos’un kendi heykellerini rehberimizin anlatımları eşliğinde görüyoruz. Kral Antiochos’un Yunan ve Pers kültürünü birleştiren vasiyeti eşliğinde bu muhteşem manzarayı fotoğraflıyoruz.
Nemrut gezimizin ardından aşağıya inerek Roma döneminin en görkemli köprülerinden biri olan 18 asırlık Cendere Köprüsü’ne gidiyor ve fotoğraf molası veriyoruz. Daha sonra Kommagene Kralı Mithridates ve ailesinin anıt mezarlarının bulunduğu Karakuş Tümülüsü’nü ziyaret ediyoruz.
Buradan hareketle ülkemizin “Cittaslow” kentlerinden biri olarak bilinen Halfeti’ye doğru ilerliyoruz. Yol üzerinde Atatürk Barajı Seyir Terası’nda kısa bir mola veriyor ve baraj gölü manzarasını fotoğraflıyoruz. Ardından Halfeti’ye ulaşıyoruz.
Dileyen misafirlerimizle Halfeti Tekne Turu (ekstra) yapıyoruz. Tekne turunda Kral Kızı Mağarası, Rumkale ve Birecik Barajı gölü altında kalan Savaşan Köyü’nün camisi ve minaresi görülecektir. Tekne turunun ardından Halfeti’de kısa bir mola veriyoruz.
Programımızın sonunda GAP turumuzu tamamlıyor ve dönüş yolculuğu için havalimanına hareket ediyoruz. Buradan bir başka Jestur Turizm organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.
Konaklama & Yemek Bilgileri
Kahvaltı: Otelde alınacaktır (dahil)
Öğle Yemeği: Halfeti’de alınacaktır (ekstra)
Akşam Yemeği: Adıyaman’da alınacaktır (ekstra)
Konaklama: Bu gece otel konaklaması yoktur
Bilgi
Fiyata Dahil Hizmetler
• Otellerde 3 gece konaklama
• Otelde açık büfe 3 sabah kahvaltısı
• Otelde açık büfe veya set menü 2 akşam yemeği
• Ekonomi sınıfı gidiş-dönüş uçak biletleri
• Dara Antik Kenti Turu Fiyata Dahildir
• Harran Evleri Turu Fiyata Dahildir
• Lüks araçlar ile ulaşım (Kişi sayısına göre araç verilmektedir.)
• Programda belirtilen çevre gezileri
• Profesyonel rehberlik hizmeti
• Araç içi ikram
• 1618 nolu Turizm Kanununa göre Zorunlu Seyahat Sigortası
Bilgi
Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
• Programda belirtilen ilk gün sabah kahvaltısı
• Programda belirtilen son gün akşam yemeği
• Tüm yemeklerde alınan içecekler
• Öğle yemekleri
• Ekstra belirtilen tüm organizasyonlar
• Tüm kişisel harcamalar
• Müze ve Ören Yeri giriş ücretleri (Belediye ve özel işletmeler için geçerlidir.)
• Müze Kart (Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müzeler için geçerlidir.)
EXTRA TUR ve HİZMETLER
• Şanlıurfa Sıra Gecesi
• Nemrut Dağı Turu
• Halfeti Tekne Turu
• Hasankeyf Tekne Turu
Rezervasyon Detayları
Yaptırmış olduğunuz rezervasyon sonucunda belirtmiş olduğunuz mail adresinize Tur Kayıt onayınız gönderilecektir. Tur Kayıt onayı tarafınıza ulaştıktan sonra turumuza katılım sağlayabilirsiniz.
İnternet üzerinden yaptırmış olduğunuz rezervasyon sonucunda belirtmiş olduğunuz mail adresinize Tur Kayıt onayınız gönderilecektir. Tur Kayıt onayı tarafınıza ulaştıktan sonra turumuza katılım sağlayabilirsiniz. Tur onay maili almayan misafirlerimiz turumuza katılım sağlayamaz.
Rezervasyon yaptırılan kişi için gerekli irtibat bilgilerinin verilmesi zorunludur. Tarafımıza bu bilgiler eksik verildiği takdirde oluşabilecek olası aksiliklerde Jestur sorumlu değildir.
Rezervasyon esnasında T.C Kimlik numaranızı, doğum tarihinizi gün ay ve yıl olarak tarafımıza belirtiniz.
0
Yorumlar
0
Bu ürüne yapılan yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yazın!